Over ons

FenderLee is een band met goede muzikanten die samen goede muziek maken. Eric Bouwer en Hans van der Linden zijn er vanaf het begin bij betrokken. Na diverse omzwervingen in verschillende bezettingen is de huidige samenstelling van de band tot stand gekomen. Wij hebben korte tijd als kwartet, instrumentale muziek gespeeld. Roy van der Lee en Robert Brands namen de melodieën en de solo’s voor hun rekening. Na enige tijd is Lisette Kolk met haar zang de band komen versterken. Nog steeds spelen wij een aantal instrumentale nummers. Ook is er inmiddels een begin gemaakt met het componeren van eigen werk.

Een van de uitgangspunten van FenderLee is dat de lol het belangrijkste ingrediënt is voor succes. Samen spelen, samen plezier maken en geen gezeur. Wij spelen diverse stijlen van Funk tot Rock en van Soul tot Blues, altijd met de juiste groove en passie.

Als u FenderLee boekt voor uw bijeenkomst of feestavond weet u zeker dat iedereen op de dansvloer staat.

ROY VAN DER LEE
Roy speelt vanaf zijn 15e gitaar en speelde in allerlei muzikale verbanden op diverse podia. Als veelzijdig gitarist speelt hij klassiek, gipsy, latin, Spaans, blues en rock. Bijzondere ervaringen deed hij op tijdens optredens met Virgillio Valdez (Buena Vista Social Club), Jimmy Rosenberg en Karin Bloemen. In 2013 bereikte Roy de halve finale van het programma “De beste gitarist van Nederland” op Radio 2.

LISETTE KOLK
Lisette heeft jarenlange ervaring opgedaan als zangeres in verschillende coverbands zoals SoulXtreme, Trio Bonny en Big Nick.

Toen werd het even stil en kreeg zij twee kinderen. Nu is zij weer helemaal klaar om toffe muziek te maken met gelijk gestemde muzikanten.

ERIC BOUWER
Eric is de oudste van de band, maar daarom niet minder energiek. Hij is de drummer van het stel en een opvallend detail is dat hij daarmee pas op zijn 48ste is begonnen. Daarvoor speelde hij gitaar. Altijd met muziek bezig geweest, maar nooit in bands van enige naam gespeeld. Sinds 2014 speelde hij drums in de voorloper van FenderLee.

HANS VAN DER LINDEN
Hans is de introverte man op de basgitaar. Hij komt uit een muzikaal gezin, waar muziek een wezenlijk onderdeel van het bestaan en de opvoeding was. Een dag zonder eten kon, een dag zonder muziek niet. Hans groeide op met jaren 60, 70, 80 en 90 muziek en toerde met diverse bands en gezelschappen door het midden en zuiden van Nederland om op kleine en grote podia zijn bas te laten klinken.

ROBERT BRANDS
Robert is toetsenist, producent en componist. Al op jonge leeftijd speelde hij orgel en accordeon. Daarna maakte hij deel uit van coverbands als Spiv en Prima Vering & De Schokbrekers. Met de laatste band toerde hij door Europa. Als freelance muzikant speelde Robert onder andere met De Heren Van Amstel Live, Mai Tai, CB Milton, The Gibson Brothers, Jimmy Bo Horn en diverse andere artiesten uit het binnen- en buitenland.